maanantai 6. syyskuuta 2010

Luumuja ja aprikooseja madeirassa

En ole edelleenkään missään suhteessa jälkiruokaihminen. En niiden tekijä, enkä oikein syöjäkään. Viikonloppuna pöydässämme oli paistin jälkeen kuitenkin ihka oikeaa jälkkäriä: uunissa paahdettuja luumuja ja aprikooseja madeiraliemessä.Vaikeusasteeltaan annos oli naurettavan helppo, mutta silti onnistuin hiukan mokaamaan unohtamalla paistoksesta kaurahiutaleet. Homma sinänsä ei mennyt mitenkään pilalle, mutta paahdettu kaura olisi tuonut suutuntumaan vähän lisäväriä. Ruoan idean nappasin taas Nigelin Slaterin televisio-ohjelmasta, jossa hän teki jotakuinkin vastaavan jälkkärin.

4-5 luumua
pari aprikoosia
loraus madeiraa tai muuta makeahkoa viiniä

pari rkl ruskeaa sokeria
kourallinen kaurahiutaleita

Lohko hedelmät pieneen uunivuokaan. Kaada joukkoon viini ja ripottele päälle kaurahiutaleet ja sokeri. Paista 200 asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa hyvältä viikonlopun aterian päätteeksi. Usein jälkiruoka jää tosiaan tekemättä - hienon simppeli ja varmasti herkullinen vaihtoehto!

    VastaaPoista
  2. Näin juuri. Ajoituksenkin suhteen tämä jälkkäri toimi hyvin: kun pää ruoka tulee pöytään voi jälkkärin laittaa uuniin ja valmistuu sopivasti syömisen aikana.

    VastaaPoista