torstai 23. syyskuuta 2010

Fenkolisalaatti

Jos sekoittaa ruoka-aineina kaikkea mistä tykkää eikä tee aineksille juuri mitään, niin voiko tulla kovin pahaa? Aika epätodennäköisesti.

Tällaista salaattia tuli menneenä kesänä tehtyä useaan kertaan. Postaus on hiukkasen jäljessä, koska fenkoleiden paras sesonki meni jo. Granaattiomenoita taitaa onneksi saada edelleen ihan kivasti. Salaatti täytyi kuitenkin kirjata ylös, jotta tähän muistaa keväällä palata.

Silolehtipersilja ja fenkoli kuuluvat suussani erottamattomasti yhteen. Rakuuna pääsi mukaan jo sen takia, että sitä kasvoi pihalla niin valtavasti. Itseasiassa se sinnittelee hengissä vieläkin. Kevyt ripaus kuivia mausteita antoi raikkaalle salaatille vastapainoksi vähän lämpöä.

Aineksina salaatissa käytin fenkolia, fetaa, silolehtipersiljaa, rakuunaa ja rucolaa. Mausteina pienen ripauksen mustapippuria, kanelia ja sumakkia ja kastikeena pelkästään oliiviöljyä ja sitruunamehua.

2 kommenttia:

  1. kaunis salaatti!

    mutta oma vastaukseni kysymykseesi on: KYLLÄ VOI. ja sitten voisi pistää prkl jos olisi kova kiroilemaan. vaan kun ei ole. minä nimittäin tein viime kesänä pestoa ja LIIKA PARMESAANI pilasi sen. ja siinä kun ei huonoja aineksia olekaan. huoh...

    VastaaPoista
  2. Kiitos!

    Tuo on kyllä vaarana, että jotain tosi hyvää laittaa LIIKAA. Muistan itsekin pilanneeni joskus pizzan liialla homejuustolla. Rajansa silläkin, vaikka kuin on hyvää.

    VastaaPoista