maanantai 7. maaliskuuta 2011

Mozzarella-tomaatti-leipävuoka

Nopeana kommenttina vain, että Nellen bloggaama mozzarellatomaattivuoka on hyvää! Alkuperäinen ohje on Hans Välimäen Lusikka Soppaan! -kirjasta, mikä osoittaa, että kahden Michelin-tähden kokki osaa tehdä vähän arkisempaakin ruokaa.

Käytin vuokaan päivän vanhaa maalaisleipää, mikä osoittautui hiukan ongelmalliseksi. Syömistä aloittaessamme leipä oli vielä melko napakka, mutta vettyi syömisen aikana niin, että vuoan loppu oli aika puuromaista. Alkuperäisen ohjeen patonki toiminee paremmin. Tai sitten reilusti kuivahtanut vuokaleipä. Parasta ruoka on joka tapauksessa suoraan uunista tulleena.

3 kommenttia:

 1. todella, tämä kannattaa syödä heti kun se uunista tulee:) Mietin, että pohjan voisi vaika latoa valmiiksi vuokaan ennen ulkoilemaan lähtöä ja sitten kun palaa lenkiltä, pyöräyttää sen kastikkeen vaan pintaan ja vuoka uuniin. Helppoa ja hyvää. :)

  Ai niin, leipäpalojen napakkuuteen voi auttaa sekin, että ne leikkaa pienemmiksi/matalammaksi, n. sen korkuisiksi kuten patonkisiivuista tulisi. Silloin limitetty tomaattisiivu peittää leivän lähes kokonaan...

  VastaaPoista
 2. Ennenvanhaan tehtiin samantyyppistä ruokaa: kesäkurpparia ja tomaattia limittäin vuokaan, basilikaa ja tuota samaa kastiketta päälle. Hyvää ja raikasta.
  Tarviikin kokeilla tätä leipäversiota.

  VastaaPoista
 3. Kyllä tätä ehdottomasti kannattaa kokeilla. Tuo epätäydellinen rakenne jäi vähän hampaan koloon (siis kuvainnollisesti... ;)) joten resepti menee mulla uusintakierrokselle.

  VastaaPoista