perjantai 29. heinäkuuta 2011

Kesäinen kanakeitto


Ilokseni huomasin sekä Stokkan Herkkuun että lähi K-markettiimme tulleen myyntiin ranskalaista luomukanaa. Ilokseni erityisesti siitä syystä, että lopetimme vuoden vaihteessa broilerin syömisen kokonaan. Nyt pakkasessa kölliikin pari hyvän kokoista kanaa, jotka ovat toivottavasti eläneet vähän kivemman elämän kuin kotimaiset tehobroiskut. Hiilijalanjäljestä en tiedä, enkä välitäkkään.

Kana tuli suuremmalta osin syötyä jo aiemmin toisena ateriana. Raakaa kanaa palotellessa otin talteen rintarangan sekä paloja siivistä ja jaloista, joista keitin liemen. Syömättä jääneet lihat raavin talteen keittoa varten.


2 porkkanaa
2 vartta varsiselleriä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä

3-4 perunaa
oliiviöljyä
1 tl tajine-tahnaa

vajaa litra kanalientä
kourallinen sokeriherneen palkoja
kypsää kanaa pieneksi riivittynä
limeä
suolaa

silolehtipersiljaa

Pilko porkkanat, sellerit, sipuli ja valkosipulit pienikisi kuutioiksi. Kuullota öljyssä padassa pehmeäksi. Kuori perunat ja pilko pieneksi. Lisää perunat sekä tahna pataan ja kypsennä hetki. Kaada joukkoon liemi ja anna kiehua, kunnes perunat kypsyvät.

Leikkaa sokeriherneet pariin osaan ja lisää keittoon kanojen kanssa. Kuumenna ja mausta suolalla ja limellä maun mukaan. Viimeistele keitto silputulla silolehtipersiljalla.

3 kommenttia:

  1. Hyvä idea riipiä jätepalat soppaan! Mekin nykyään napataan aina Stockan Herkusta luomukanaa, kun ihmisten ilmoille satutaan. Mukava syödä pitkästä aikaa kanaa, etenkin kun tuossa luomuversiossa on makua.
    Napsin muuten tässä samalla suuhuni tosi hyviä härkäpapuja. Nyt kun vielä muistais kumpaa lajiketta nämä mahtaa olla...

    VastaaPoista
  2. Onnea sulle! Mulla ei härkäpapuja tänä vuonna kasvanutkaan, joten joutuu odottamaan ensi kevääseen/kesään.

    VastaaPoista
  3. Sopisi varmaan tohon keittoon myös tomaattipyree ja meksikolaiset mausteet (kumina, paprikajauhe ja chili). Minäkin tykkään käyttää kanaa, vaikka olen blogaamisessa vielä ihan keltanokka, eikä minulla vielä siis kanareseptejä ole. Tykkään itse keittää kanan kokonaisena ja sen jälkeen pistää vinegrettimarinadiin revittynä. Porissa saa kanana vielä ainoastaan Prismassa pakasteessa piilossa olevaa kanaa joka taisi olla jotain itäblokin peruja. Onnellisempia varmaan silti, kuin broilerit.

    VastaaPoista