torstai 20. lokakuuta 2011

Puolilämmin maksasalaatti


Tällaista salaattia sain sukulaisissa menneenä juhannuksena. En ole ikinä (enkä edelleenkään) ollut mikään maksan ystävä, mutta tässä ruoassa se menee alas aika helposti. Asiaa helpottaa myös se, ettei broilerin maksa maistu niin kamalasti maksalle, kuten vaikkapa ala-asteen maksakastike. Kai sitä vielä tarjoillaan?

Ohje on kirjasta, jonka kannen muistan hyvin, mutta nimestä ei ole mitään hajua. Suluissa omat muutokset.


2 isoa perunaa (1/2 kg perunoita)
4 rkl oliiviöljyä
400 g broilerinmaksaa

1 sitruunan kuori ja mehu
8 (4) kevätsipulin vartta
pieni nippu tuoretta silolehtipersiljaa
2 keitettyä kananmunaa

1 tl kuivattua chiliä (tuore chili pilkottuna ilma siemeniä)
Keitä perunat kypsiksi, anna jäähtyä hetki ja kuutio.

Kuumenna pannulla ruokalusikallinen öljyä ja ruskista maksa kypsäksi perunoiden kiehuessa. Pilko maksat pienemmiksi ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Laita perunat ja maksat kulhoon struunamehun ja -kuoren, silputun kevätsipulin, persiljan ja kananmunalohkojen kanssa.

Sekoita joukkoon loppu öljy ja chilit ja mausta tarpeen mukaan

2 kommenttia:

  1. Purple citrus & sweet perfume on sen kirjan nimi.
    Meillä tehtiin eilenkin broilerinmaksaa, tosin Vauhti-Raksun sellaista, ja kohderyhmänä oli koirat. Hyvin maistui.
    Uusimmassa Glorian ruoka & viinissä oli muuten uutinen, että Cittarin pakastealtaasta saa kotimaista luomukanaa; samoja, jotka niitä luomumunia munii. Uskomatonta oli, että ennen nämä kanat on menneet minkkien rehuksi tai suoraan kaatopaikalle.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Ulla, tuosta kirjan nimestä!

    Luin tuosta luomukanakokeilusta jostain blogista. Kävin noutamassa meidän sittarista noita neljä omaan pakkaaseen. Tuota en tiennyt, että ne ovat aikaisemmin menneet rehuksi. Aika karua...

    VastaaPoista