maanantai 12. joulukuuta 2011

My First Puuliesi


Kymmenen päivää uudessa kodissa tulee pian täyteen ja paikka alkaa vähitellen näyttää ihan asuttavalta. Viimeiset muuttolaatikot ovat lähdössä huomenna pois ja lattiapinta-alasta suurin osa on jo näkyvissä. Valaisimiakin olen asentanut niin, ettei iltaisin tarvitse kulkea enää taskulampun kanssa.

Edellisen asunnon kaasuliedestä luopuminen tekee edelleen kipeää, mutta onneksi ikävää lieventää uuden keittiön leivinuuni ja puuliesi, joita olen harjoitellut käyttämään. Ensimmäinen harjoitus puuliedellä oli glögin valmistus, joka onnistui aika hyvin: glögi lämpeni nopeasti eikä palanut pohjaan!

Toisena haastavampana kokeena haudutin jouluista punakaalta padassa, joka sekin onnistui kohtuullisesti. Nopealla käytöllä voisi sanoa, että lämmön säätäminen on hankalampaa kuin kaasulla, mutta paljon helpompaa kuin hiiligrillillä.

Kaali olisi kannattanut suikaloida juustohöylällä ihan ohueksi, jolloin se olisi kypsynyt vähän nopeammin ja tasaisemmin. Kaalin kanssa tarjottiin paistettua halloumia ja tapenadea.1/2 punakaali
1 omena
1 dl rusikoita
1/2 dl punaviikiä
2 rkl glögitiivistettä
1 rkl balsamicoa
1/2 tl suolaa
mantelilastuja

Leikkaa kaali juustohöylällä ohuiksi suikaleiksi. Pese omena, poista siemenkota ja pilko lohkoiksi. Laita kaali, omenat ja rusinat pataan ja kaada sekaan viini, glögi ja balsamico. Mausta suolalla.

Hauduta miedolla lämmöllä, kannella peitettynä ja välillä sekoittaen, kunnes kaali on pehmeää.

Paahda mantelilastuja kuivalla pannulla kunnes saavat väriä. Ripottele mantelit valmiin kaalin päälle.

9 kommenttia:

 1. Onnea uuteen keittiöön!

  Kokkailuhan tuntuu lähtevän käyntiin hyvin - minulla uudessa keittiössä (omassa tai vieraassa) taidot on aina hetken aivan kadoksissa. Muistan, että muuttaessamme tähän kotiin, haahuilin liki kuukauden keittiössä osaamatta tehdä ruokaa lainkaan.

  Niitä kanaraportteja odotan kyllä innolla ;)

  VastaaPoista
 2. Onnea uuteen köökkiin ja uusille puuhellakokemuksille. Onko leivinuuni ja ?

  VastaaPoista
 3. voi miten idyllistä mutta varmasti haasteellista! Harjoittelepa kovasti niin saat paistettua leivinuunissa mahtavat joululaatikot! Lisää onnistumisen ilosta kertovia raportteja odotellassa.

  VastaaPoista
 4. Onnea uuteen kotiin täältäkin! Puuliesi kelpaisi minullekin!

  VastaaPoista
 5. Onnea uudelle keittiölle! Vähänkö kade puuhellasta ja leivinuunista. Terv. nimim. Taas sähköt poikki 5 h...

  VastaaPoista
 6. Onnea uuteen kotiin! Voin ymmärtää,että kaasulieteen tottuneelle on vähän vaikeaa olla sitä ilman,mutta puuliesi kuulostaa hienolta!

  VastaaPoista
 7. Minäkin toivotan onnea uuteen kotiin ja uuteen keittiöön hyviä kokkaustunnelmia!

  VastaaPoista
 8. Kiitos, kiitos! Kyllä tässä on opettelemista ja totuttelemista, mutta eiköhän hengissä pysytä. Ja ehkä se kaasukin vielä joskus tänne tulee.

  VastaaPoista
 9. Onnea uuteen kotiin ja eritoten kyökkiin.
  Minäkin odottelen kanapäivityksiä (ja muitakin) innolla :)

  VastaaPoista