keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Gin and Tonic -sorbetti 2.0Sohjoa tilauksesta! Tätä söimme kesäöinä talon portailla, mutta viinahyytelö, kuten ystävämme sorbettia nimitti, sopii kyllä myös takkatulen ääressä nautittavaksi. Ja mikä parasta, lapset eivät tästä tykkää!

Viiden kehittelykerran jälkeen ainekset ovat kohdillaan. Vaikka ginin, tonicin, sokerin ja mintun yhdistelmä ei ikinä voi kovin pahasti pieleen mennäkään.

Ohje pohjautuu Paul Gaylerin ohjeeseen, jonka mukaan valmistin sorbettia jokunen kesä sitten. Alkuperäisestä ohjeesta on nyt vähennetty reippaasti sitruunaa ja lisätty limeä. Alkoholia sohjossa on suunnilleen saman verran kuin keskioluessa, joten tämä ei sovi humalahakuiseen syömiseen. Makuelämys pysyy ensimmäisestä lusikallisesta viimeiseen asti, joten addiktiota sopii kuitenkin odottaa.


150 g vettä
150 g sokeria
pieni nippu minttua
70 g giniä
550 g tonicia (Schweppes)
1/2 sitruuna (kuori ja mehu)
1 lime (kuori ja mehu)
1 munanvalkuainen


Laita kattilaan sokeri, vesi ja minttu ja kuumenna hiljakseen kunnes sokeri on liuennut. Anna jäähtyä kunnolla ja nouki mintut pois.

Yhdistä kulhossa gini, tonic sekä limen ja sitruunan puristettu mehu ja pieneksi pilkottu kuori. Kaada kulhoon vielä sokeriliemi. Vatkaa pallovispilällä joukkoon valkuainen ja laita seos pakkaseen jäähtymään. Kun sorbetti on selvästi kylmää (noin jääkaappikylmää) aja seos jäätelökoneessa valmistajan ohjeen mukaan.

Ilman jäätelökonetta homma onnistuu pitämällä kulho pakastimessa ja vatkaamalla seosta kovaa pallovispilällä parinkymmenen minuutin välein kunnes sorbetti alkaa jäätymään.

13 kommenttia:

 1. GT ei ole lempidrinkkejä, mutta jäädyke kuulostaa jumalaiselta. Ja takkatuli tekee syksystä siedettävämmän (vaikka kesäyö ja portaat on ehkä vielä parempi setti).

  VastaaPoista
 2. Gin and Tonic oli joskus aikoinaan lempidrinksujani,joten tuosta takuulla tykkäisin!

  VastaaPoista
 3. Minä kyllä tykkään GT:stä, mutta voi olla, että edellisestä on vierähtänyt vuosikymmen tai puolitoista... Jäädyke kyllä kuulostaa kiinnostavalta:)

  VastaaPoista
 4. Kiitos tästä ohjeesta! Oli niin hyvää ja meidän makuista, kiitos myös maistattamisesta! Vahva aaninki on että kokeillaan jo viikonloppuna. Kuinka kauan sorbetti muuten pysyy hyvänä kun on valmista? Olettaen ettei syö kaikkea kerralla ;).

  VastaaPoista
 5. GT on yksi lempparidrinksuista, etenkin kesällä. Tämä menee ehdottomasti testiin :)

  ps. enpä ole koskaan ajatellut että voisin edes syödä humalahakuisesti, tulipa hauskoja juttuja mieleen mielikuvasta!

  VastaaPoista
 6. GT jakaa ihmisiä kahtee fraktioon, mutta kokemukseni perusteella tykkääjien osa on kyllä vihaajia suurempi.

  Säilyvyydestä en tarkkaan osaa sanoa, mutta arvioisin, että pysyy hyvänä ehkä viikon.

  VastaaPoista
 7. Merituuli, pahinta on se vaihe, kun pitää odottaa massan jäätymistä! :-D

  VastaaPoista
 8. Hyvältä näyttää...mistä peräisin nuo kauniit astiat ?

  VastaaPoista
 9. Astiat ovat ostettu jokin vuosi sitten Stockmannilta. Merkistä ei ole mitään tietoa, kun pohjassa on vain jokin japanilainen merkki.

  VastaaPoista
 10. Onnistui millä kotonakin. Kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista
 11. Hyvä kun onnistui, ettei hehkutukset menneet ihan hukkaan.

  VastaaPoista
 12. Onko kokemusta siitä, kuinka kauan ottaa jäätyäkseen käsipelillä vatkaten? Tai siis kannattaako tehdä varmuuden vuoksi edellisenä päivänä?

  VastaaPoista
 13. Pari kolme tuntia ainakin kannattaa varata. Edellispäivänä tietysti varmempi ;)

  VastaaPoista