maanantai 4. helmikuuta 2013

Jääkaapin siivous eli kahden viikonlopun rääppiäisetKaksi peräkkäistä viikonloppua juhlia alkaa hiukan painaa. Muutakin kuin vatsaa. Eikä oloa helpota yhtään, että töissä on alkamassa kevään kiireisimmät kaksi viikkoa. Täytyy yrittää muistaa syödä jotain, mutta oikeisiin ruoka-asioihin palataan ehkä loppukuusta.

Juhlien jäljiltä raavin sunnuntaina aikuisten iltapalaksi pari salaattia lampaasta, homejuustosta ja sekalaisista jääkaappiin unohtuneista ja ties-milloin-avatuista purkkisäilykkeistä. Juomana pari viinipullon pohjallista. Kevään ruokateema muutenkin taitaa olla kaappien tyhjennys, sikäli kun ehdimme suunnitella keittiöremontin jo ensi kesäksi.

8 kommenttia:

 1. Löytyispä meidänkin jääkaapistamme tuollaisia tähteitä... En edes kehtaa kertoa, mitä sekalaista tänään tarjottiin, kun tyhjennettiin viikonlopun purkit pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meiltäkin löytyy jääkaapista salaattiin kelpaamatonta ruoka-ainesta...

   Poista
 2. kyllä ne rääppisäiruoat ovat sitten aian paljon kiinnostavampia kuin itse ruoat, tulee tehtyä niin loistavia yhdistelimiä joiat muuten ei tulisikaan mieleen edes kokeilla!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tapa antaa tosiaan mahdollisuuden erikoisempiin yhdistelmiin. Jääkaappiin katsoessa kohtaan tulevat klassikkoyhdistelmät: taateli-sinappi sekä kirsikkahillo-porkkana.

   Poista
 3. Tuttu tunne, mun pitäisi myös tyhjennellä purkkeja ja pakastinta. Mysteerilaatikoista tosin saa joskus huippuhyvää, kuten teidän salaattinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi saada huippuhyvää tai sitten ihan kelvotonta. Tykkään kyllä Kokkisota-idiksestä, vaikkei sitä ole tullut hetkeen harrastettua. Pistetään korvan taakse!

   Poista
 4. Aika hyvän näköistä ruokaa tulee teidän jämistä;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja ruokaa parantaa vielä paras seura ja syöminen sohvalla, joka on meillä (aikuistenkin kesken) aina harvinaista.

   Poista