sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Keittiöremonttia ja sunnuntaipaisti kalkkunasta


Viime aikoina keittiössämme on käytetty sorkkarautaa, vasaraa ja maalipensseleitä enemmän kuin perinteisiä keittiötarvikkeita. Remontti alkoi viime syksynä kun pesukone lopetti toimintansa kokonaan ja on kovasti tarkoitus saada päätökseen ennen kesää, koska silloin on ulkona kaikenlaista puuhastelua.

Kolmen epäonnistuneen (kaikki eri tavoilla) keittiöliiketapaamisen jälkeen päätimme hylätä keittiökaupat ja tehdä suunnilleen kaiken itse. Tämä tarkoittaa sitä kivaa ja kamalaa puolta, että projektilla ei oikein ole ulkopuolista deadlinea vaan muutos on hidas ja kokoajan käynnissä. Hyvänä puolena keittiö on koko ajan käytettävissä.

Katon maalauksen välissä väkersin leivinuunissa paistin kalkkunan koivesta.


1 kalkkunan koipi (1,5 kg)
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
4 porkkanaa

3 isoa sipulia
1 nippu tuoretta timjamia
2 kanelitankoa
1 pullo kuivaa siideriä

Hiero suola ja musta pippuri kalkkunan pintaan ja paista oliiviöljyssä kuumalla pannulla kauttaaltaan. Nosta liha uunivuokaan.

Laita samalle pannulle pilkotut porkkanat sekä sipulit ja ruskista hetki. Lisää pannulle timjami ja kaneli ja kaada joukkoon siideri. Anna kiehua hetki ja raavi lastalla pannuun jääneet sattumat.

Kaada kasvikset liemineen vuokaan lihan joukkoon ja kypsennä 175 asteisessa uunissa puolestatoista pariin tuntiin.


6 kommenttia:

 1. Itsellä on kans sen verran huonoja kokemuksia keittiöliikkeen "työmiehistä", että ensi kerralla (jos semmoista nyt sattuu vielä tulemaan) tehdään kyllä mieluummin koko homma itse. Vaikka onhan siinä urakkaa... Hyvä homma että ehdit kuitenkin välissä kokkailemaan, hyvän näköinen paisti.

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä remonttiin! Meidän Jaakko veteli vuosi sitten alakerran paneelikatot telalla (nopeaa touhua ainakin sivustakatsojan mielestä). Ihan ok jälki makuuhuoneisiin ja takkahuoneeseen, mutta tällaiseen "julkiseen tilaan" siveltimen jälki on varmasti parempi.

  VastaaPoista
 3. Minulla on hiukkasen hajua, miltä tuo tuntuu. Juuri istahdin koneen ääreen illan pääteeksi. Tänään käsittelyssä on ollut keittiön välitila. Tsemppiä siis remonttiin. Kyllä me vielä toivottavasti molemmat saadaan oma ponnistuksemme valmiiksi ennen kesää.

  VastaaPoista
 4. Onpa teillä nättiä ;-D Katon maalaus on aina yhtä kivaa...

  VastaaPoista
 5. tsemppiä remonttiin! itse maailman epäfunktionaalisinta ja pienintä keittiötä asuttavana en voi kuin kateellisena innoita puolestanne :-)

  VastaaPoista
 6. Kiitos tsempistä ja myötäelämisestä ;)

  Meilläkin on "onneksi" pieni keittiö niin ei ole ihan tolkuttomasti tuota rempattavaa. Muuten sen kyllä soisi olevan vähän isompi.

  VastaaPoista