perjantai 2. toukokuuta 2014

Kurkkua ja maapähkinää


Grillattujen kalkkunan siipien seurana oli melkein hölskytyskurkkuja. Valmistustapa oli sama, mutta lisukkeena vähän mielenkiintoisempi ja ruokaisampi. Kurkun ja pähkinän tekstuurit ovat mukava vastakkaisia. Vähän tallaista tuli syötyä Clove Clubissa.

Itselle muistiin, ja tietysti kenelle vaan joka sattuu saamaan käsiinsä kalkkunan siipiä: tee keitto, ei oikein toimi grillissä tai vaatii ainakin pitkän kypsennyksen miedossa lämmössä. Ja jättikokoisena chicken wingsina se on aika haasteellinen kuvattava.


pieni kurkku
kourallinen maapähkinöitä
punainen tuore chili
silolehtipersiljaa
1 tl sherryviinietikkaa
1 rkl sitruunamehua
vähän suolaa ja sokeria


Paahda maaähkinöitä kuivalla pannulla kunnes ne alkavat saamaan väriä ja hiukan savuamaan. Nosta liedeltä ja anna jäähtyä hetki. Hiero pähkinöitä käsissä jotta kuoret irtoavat.

Pese kurkku ja leikkaa se pituussuunnassa kahtia. Kaavi siemenet lusikalla pois. Leikkaa kurkku paloiksi.

Paloittele chili ja silolehtipersilja ja yhdistä kannellisessa astiassa kurkun ja maapähkinöiden kanssa. Lisää etikka sitruunamehu ja suola sekä sokeri. Ravista ainekset sekaisin ja maista. Mausta tarvittaessa ja anna tekeytyä hetki ennen tarjoilua.


2 kommenttia:

  1. Minulle on jäänyt lapsuudesta jonkinlainen kammo hölskykurkkuja kohtaan - ne olivat jotenkin niin limaisen tuntuisia... Noiden pähkinöiden kanssa voisi hyvinkin upota. Pitää varmaan kokeilla niin saa taas yhden perinne-/muotireseptin ruksattua - Done...

    VastaaPoista
  2. Perinneruoka=muotiruoka :) Hyvin laitettu!

    Sanoisin, että kaikille vanhoille inhokeille ja koulukammotuksille kannattaa yksi uusi mahdollisuus itse viimeisen päälle valmistettuna.

    VastaaPoista