torstai 9. heinäkuuta 2015

Makaronilaatikkoa grillissä


Aika paljon muutakin voi grillata kuin makkaraa ja sisäfilettä - kuten vaikkapa makaronilaatikkoa. Tai semanttisesti olisi varmaan oikeampaa puhua makaronilaatikon valmistamisesta grillissä kuin grillaamisesta. Epäsuoralla lämmöllä hyvä grilli kun toimii halutessaan pitkälti samalla tavalla kuin tavallinen uuni. Kunhan muistaa pitää kannen kiinni jotta lämpö pysyy grillin sisällä.

Valmistin makaronilaatikon melko uskollisesti torino-makaronipussin kyljestä löytyvän ohjeen mukaan. Poikkeuksena lisäsin reilusti tuoretta rakuunaa, joka mielestäni sopii oivallisesti makaroonilaatikkoon.

Astianana käytin teräskasaria, jonka vuorasin leivinpaperilla välttääkseni pohjaan tarttumista. Kypsennyksen pointtina kuumentaa grilli riittävän kuumaksi, laittaa laatikko keskelle, sammuttaa keskipoltin ja pitää sivupolttimoissa tulta sen verran, että lämpötila pysyttelee grillin sisässä parinsadan tuntuvissa.

2 kommenttia:

  1. Minä jouduin kerran improvisoimaan, kun olin juuri laittamassa suolakuoreen haudattua suurta kalaa uuniin ja meni sähköt. Kaasugrillissä sen sitten kypsensin tähän samaan tapaan kuin sinä makaronilaatikon. Toimi, kunhan ei tosiaan liikaa aukonut luukkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin oivallettu! Kannen pitäminen kiinni on tosiaan se tärkeä juttu.

      Poista