Juuri nyt, kun on puutarhasta tulee omaa ruokaa ja metsistä saisi noukittua marjoja talteen olisi myös paras aika säilöä. Kun vaan olisi aikaa. Meillä ylenpalttista säilömistä rajoittaa vielä (onneksi ja harmiksi) se, ettei kunnollista maakellaria ilmestynyt täksikään kaudeksi. Ehkä sitten 2016.
Kaupassa bongasin nättejä avomaakurkkuja, joita oli pakko pistää purkkiin sipulin, chilin, tillin kukintojen ja mustaherukanlehtien kanssa. Vaikka jääkaappi onkin pieni täytyy silti tehdä pieni annos myös makeaa kurkkupikkelsiä, josta sokeria voisi kyllä hiukan vähentää...
Oli onni pystyä ottamaan osa lomasta näin säilömisaikaan. Hirmuisesti hommaa saada sato talteen.
VastaaPoistaMitäs sulla on niin paljon tullut, ettei meinaa saada talteen? Yleisesti kun ollut aika surkea kesä kasvimaalla/huoneessa.
PoistaMeillä alkaa ekstrapakastin olla täynnä perunaa, kesäkurpitsapaistosta ja mehua. Vielä olisi noiden lisäksi jäljellä tomaatteja, härkäpapuja ja broccolia.
Poista