Varioin perinteistä makeaa ohjetta vähentämällä sokerin määrää ja lisäämällä suolaa. Samoin lisäsin chiliä ja valkosipulia ja jätin tillinlehdet pois kun ei niitä enää puutarhasta löytynyt. Reilun kahden kilon kurkkumäärällä purkitettavaa tuli noin kaksi ja puoli litraa. Tänään ei tietysti voi sanoa mitään lopputuloksesta, mutta pistän kommenttia jos meni ihan kiville. Mitä epäilen.
Kiinteät
2,2 kg avomaankurkkua650 g sipulia
2 isoa valkosipulinkynttä
2 pientä tuoretta chiliä (trepadeira werner)
tillinkukintoja
Liemi
3 dl etikkaa350 g sokeria
60 suolaa
1 rkl sinappijauhetta
Leikkaa kiinteät ainekset pieniksi suikaleiksi ja kuutioiksi veitsellä tai mandoliinilla. Kiehauta liemen osaset kattilassa ja kaada kiinteiden joukkoon. Lusikoi pikkelssi reikäkauhalla desinfioituihin purkkeihin, painele tiiviiksi ja täytä purkki liemellä. Sulje purkit tiivisti ja säilö kylmässä.
Näyttääpä hyvältä, ah!
VastaaPoista-Heidi
http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/