perjantai 24. huhtikuuta 2009

Kyyttö-fenkolispaghetti

Herätti hieman ihmetystä, kun Maatilapuodista löytyi kyytön jauhelihaa. Itäsuomalaista perinnelajia kun on jäljellä enää nelisensataa yksilöä, ja kantaa ollaan ilmeisesti herättämässä uudestaan henkiin. Kun nauta oli kuitenkin jo valmiiksi kuollut, niin pakkohan sitä oli ostaa.

Jotta lihan maku ei pahasti peittyisi, tein pastan mahdollisimman yksinkertaisesti: lihan ruskistus pannulla, fenkolinviipaleet kohta mukaan, ja lopuksi valutettu tomaattimurska.

Kyyttö oli varsin maukasta, pehmeää ja hyvin "lihaisaa". Vaimoni kuvaili makua rouheaksi ja maanläheiseksi ja löysi mausta myös häivähdyksen porsasta...

Pakkasessa odottaa paketin toinen puolisko, josta on varmaan ihan pakko tehdä kyyttöpullia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti