torstai 17. joulukuuta 2009

Uunipäärynät

Tähän aikaan vuodesta on aina muodikasta haukkua suomalaista tuorevalikoimaa, kun mikään ei ole sesongissa ja kasvikset ovat nahistuneita.

Yhtä helppo puheenaihe on ulkomailta tuotavat hedelmät: myrkytettyjä, raakana kerättyjä, mauttomia, eikä mitään siihen verrattuna kun paikan päällä syö.

Vaikka molemmat asia ovatkin ihan totta, niin asia ei valittamalla parane. En siis aio sortua narisemaan kummastakaan, vaan totean, että omasta mielestäni päärynä on mitä mainioin talviherkku.

Tähän ohjeeseen sopivat oikeastaan juuri hiukan kovat, melkein puoliraa'at päärynät, koska mehukkaan kypsiä ja pehmeitä yksilöitä ei viipaleiksi pysty leikkaamaan.


4 päärynää
nokare voita
1 rkl sokeria
noin puolitoista desiä kermaa
puolikas vaniljatanko

Voitele pieni uunivuoka kevyesti voilla. Kuori päärynät, viipaloi ne pitkittäin ohuiksi viipaleiksi ja asettele vuokaan päällekkäin ja lomittain.

Laita kerma kattilaan ja lisää vaniljatanko halkaistuna sekä sokeri. Kuumenna varovasti. Kaavi vaniljatankosta siemenet kerman joukkoon ja heitä tanko pois. Kaada kerma päärynöiden päälle ja paista 200 asteisessa uunissa pari kymmentä minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti