tiistai 2. maaliskuuta 2010

Valkopapufetadippi

Itselleni hummus on ruokana tietynlaisessa klassikkoasemassa. Tällä tarkoitan, että en alkaisi sorkkimaan sen ohjetta kuvitellen voivani parantaa sitä esimerkiksi lisäämällä tai poistamalla aineksia. Tiettyjä muitakaan ruokia ei mielestäni pidä yrittää kehittää, vaan tyytyä valmistamaan ne aina sillä perinteisellä ohjeella ja alkuperäisillä raaka-aineilla. Ainakin pasta carbonara, crème brûlée ja taboulleh ovat mielestäni tällaisia.

Kun en voinut parantaa hummusta, löysin sille kokonaan uuden vaihtoehdon. Paljoa yhteistä näillä ei suutuntumaa ja valmistustapaa lukuunottamatta lopulta ollutkaan.


tölkki valkopapuja
pari rkl oliiviöljyä
pieni nippu silolehtipersiljaa
noin puolikkaan sitruunanmehu

suolaa ja mustapippuria
100g fetaa
puolikas punasipuli

Laita valutetut pavut, öljy ja persiljat tehosekoittimeen ja aja melko tasaiseksi massaksi. Ohenna tarvittaessa tilkalla vettä. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Sopivat määrät löytyy maistamalla.

Sekoita tahnaan murennettu feta. Viimeistele punasipuliviipaleilla ja lorauksella oliiviöljyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti