torstai 2. joulukuuta 2010

Bataattia, pecanpähkinää ja vuohenjuustoa


Olisi kiva sanoa, että keksin näin hyvän ruoan omasta päästä. En vaan voi. Ohje on suoraan Smitten Kitchen –blogista, joka on yksi harvoista englanninkielisistä ruokablogeista, joita tulee aktiivisesti seurattua. En tiedä miksi ulkomaalaisia blogeja ei tule luettua juurikaan, vaikka lukemani keittokirjat ja lehdet ovat lähes poikkeuksetta englanninkielisiä.

Toinen ehdottomasti mainitsemisen arvoinen sivu on 101Cookbooks. On hauskaa, että luin ja ihailin pitkän aikaa tuota blogia tajuamatta sen olevan kasvisruokablogi. Aivan kuin lihasyöjänä minun ei kuuluisi lukea kasvisruokablogia... Erityisesti ihailen noita maanläheisiä ja vähäeleettömiä kuvia.

Bataatit olivat aivan parhaimmillaan suoraan uunista tulleena ja kuumana syötynä. Vähän jäähtyneenä maku vähän latistui. Viimeiset pari menivät jääkaappiin ja toimivat vielä seuraavana päivänä kylmänäkin.

Maut olivat kerrassaan kohdallaa. Ainoastaan shalottisipuli maistui paikoitellen liian tymäkkänä, joten sen määrää voisi vähän pienentää tai vaihtaa punasipuliin. Sipulitkin tietysti ovat keskenään erivahvuisia kuten chilit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti