tiistai 1. maaliskuuta 2011

Patatas bravas

Voisiko espnajalaisempaa olla kuin gambas al ajillo, manchego ja patatas bravas?

Tällä kertaa lautasella oli vain kahta viimeistä. Tavallisesti tapaksena nautitut perunat olivat nyt pääruokana ja seuraksi napsittiin oliiveja ja juustoa. Yleensä perunat tarjotaan joko tomaattikastikkeen tai aiolin kanssa, mutta meillä lautaselle päätyi molempia. Tyylirikko annettaneen anteeksi. Aioli ja perunat kun ovat myös niin hyvä yhdistelmä.

Perunat
1,5 kg kiinteitä perunoita
1 litra kasviöljyä paistamiseen
suolaa

Kastike

2 tölkkiä kuorittuja tomaatteja
6 rkl oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä
1 pieni kuivattu chili
2 laakerinlehteä
1/2 tl kuivattua oreganoa ja timjamia
1 iso sipuli
1 vihreä paprika
1 dl valkoviiniä
1/2 tl sokeria
1 tl savustettua paprikajauhetta
suolaa ja mustapippuria

Aloita kastikkeesta. Kaada puolet oliiviöljystä kasariin ja paista viipaloituja valkosipuleita kunnes ne saavat hiukan väriä. Lisää chili, tomaatit ja mausteet. Hauduta parikymmentä minuuttia, kunnes kastike sakeutuu.

Ruskista samalla toisessa pannussa pieniksi pilkottuja sipuleita ja paprikoita lopussa öljyssä. Kun kasvikset ovat karamellisoituneet, lisää joukkoon viini. Kiehauta ja kaada tomaattikastikkeen joukkoon. Sekoita ja anna poreilla viitisen minuuttia.

Kuori perunat ja pilko noin kolmen sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi. Uppopaista huuhdotut ja kuivatut kuutiot parissa erässä ensin 150-asteisessa öljyssä, jotta ne pehmenevät mutteivät ruskistu. Nosta pois ja paista uudestaan 190-asteisessa öljyssä rapeiksi ja kullanruskeiksi.

5 kommenttia: