tiistai 5. huhtikuuta 2011

Kevätpossua ja paputahnaa

Porsaassa itsessään ei ollut mitään keväistä (vs. kevätkananpoika), mutta ruoka kokonaisuudessaan maistui aivan keväältä. Ehkä sen teki kevätsipuli tai korianteri tai kaikki yhdessä.

Erityisen tyytyväinen olin makujen tasapainoon. Sherryviinietikan ja chilin hapokkuus taittoi hyvin lihan rasvaisuutta. Käytin ruoassa Fataliin liemeen säilöttyjä Aji Cristal -chilejä, joissa on kivasti makua ilman älytöntä tulisuutta.

pari palaa kassleria
oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
1 purkki kikherneitä
1 varsi kevätsipulia
1 Aji Cristal chili

sherryviinietikkaa
korianteria
suolaa ja mustapippuria


Leikkaa valkosipulit pieniksi kuutioiksi ja paista nopeasti kasarissa öljyssä. Lisää pavut ja jatka paistamista hetki. Ota osa pavuista syrjään ja nuiji loput tahnaksi.

Lisää loraus etikkaa (tai muuta happoa) ja ripaus suolaa ja tarkista maku. Laita kokonaiset kikherneet takaisin. Lisää lopuksi pilkottu chili, kevätsipuli ja korianteri.

Mausta kasslerit suolalla ja pippurilla ja paista kuumalla pannulla molemmin puolin.

3 kommenttia:

  1. Oi kun mun on ikävä kesää ja erilaisia chilejä... :) joo, hieno annos :)


    hanna: mä tekisin chili con carnea :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Hassua, miten joskus tulee kivoja kuvia ihan suunnittelematta räpsäisemällä. Ja sitten myös toisinpäin...

    Olen joskus tehnyt Nigella ohjeella vähän samanlaista tahnaa valkopavuista (tomaattikastikkeesta huuhdeltuina), johon on tullut sitruunaa ja sitruunan kuorta.

    Valkopapupurkin voisi myös valmistaa lämmittämällä sen ja nauttia pekonin kera. Ja kuvitella olevansa missä tahansa maailman hotelliaamiaisella...

    VastaaPoista