maanantai 25. heinäkuuta 2011

Pitaleivät grillissä


Täydellinen pitaleipäresepti on löytynyt.

Ohje kuvineen ja selityksineen löytyy täältä. Olen tehnyt onnistuneesti tuolla ohjeella leipiä nyt kahdesti. Jauhojen määrän suhteen en ole ollut kovin tarkka, vaan tehnyt fiiliksellä sellaisen taikinan, jota jaksaa vaivata käsin 10-15 minuuttia.

Molemmilla kerroilla olen kypsentänyt leivät pallogrillissä. Lämpö oli melko kuuma, jolloin leiville riitti noin puolentoista minuutin paisto per puoli. Hauskinta leivissä on se, että ne todellakin kypsyessään täyttyvät ilmalla ufoiksi. Täyttäminen onnistuu helposti, kun leivät ovat sisältä aivan onttoja.

Jälkimmäisellä kerralla käytin leivissä 50/50 tavallista ja kokojyvävehnäjauhoa. Taikiknaa sai vaivata melkoisen kauan ennen kuin se muuttui sileäksi ja kimmoisaksi. Lopputulos palkitsi vaivauksen


Käytimme täytteenä edellisen postauksen lammasta, uutta sipulia, piquillo-paprikoita, tajine-tahnaa sekä oman pihan salaattia, persiljaa ja minttua. Aivan täydellistä kesäruokaa!

6 kommenttia:

  1. Kun täydellinen on löytynyt, voin minäkin lopettaa etsinnän tähän. Jes. Upea kuva!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Mä tykkään tuosta kuvasta myös. Varsinkin, kun se tuli ihan suunnittelematta.

    Jos pitaleipäohjetta olet joskus etsinyt, niin tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla.

    VastaaPoista
  3. Hieno kuva tosiaan. Ja kiva paita!

    VastaaPoista
  4. Paras pitaleipä ohje tähän mennessä, onnistui uskomattoman hyvin. Kiitos kun pistit ohjeen jakoon!

    VastaaPoista
  5. Ole hyvä, Minna! Kiva, kun joskus löytää näin hyviä ohjeita, joista on iloa muillekin.

    VastaaPoista