lauantai 7. tammikuuta 2012

Espanjalaisia sinisimpukoita


Vuosi vaihtui lumettomasti, mutta leppoisasti. Yksi vieras ja yksi koira kävi avantouimassa lammessa ja muut kannustivat rannalla. Kaikki söivät hyvin ja ihailivat ilmaiseksi naapurin raketteja aitiopaikalta. Alkupalana nautittiin espanjalaishenkisiä sinisimpukoita, jotka olivat todella raikkaan ja tuoreen makuisia.


1 kg sinisimpukoita
1 pieni punainen paprika

1 pieni keltainen paprika
1 iso valkosipulinkynsi
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 dl sherryviinietikkaa
1 dl kuohuviiniä (cavaa)
2 vartta kevätsipulia


Pese simpukat juoksevan veden alla ja poista mahdolliset "parrat". Heitä pois kuolleet simpukat, eli ne jotka eivät sulkeudu kopautettaessa.

Pilko paprikat ja valkosipuli ohuiksi suikaleiksi.

Kuumenna oliiviöljy isossa kasarissa erittäin kuumaksi. Paista paprikoita ja valkosipuleita hetki ja lisää simpukat. Kaada joukkoon etikka ja viini (jotka kiehahtavat heti) ja sulje kansi. Anna simpukoiden höyrystyä kannen alla viitisen minuuttia.

Silppua päälle kevätsipuli ja tarjoa vaalean leivän kera, jolla voi mopata simpukoiden lientä. Ja jätä syömättä avautumattomat yksilöt.

3 kommenttia:

  1. Mä teen aina simpukat samalla tavalla. Täytyy seuraavalla kerralla vähäsen varioida, tai kokeilla vaikkapa tätä reseptiä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, oli todella hyviä simpukoita! Ja naukserin turkkikin tuli lammessa yllättävän kiiltäväksi ja pehmeäksi. Tarvii ottaa kesällä uudestaan :-D

    VastaaPoista
  3. Riikka: Kiitos ohjeesi linkkauksesta. Oli mennyt ihan ohi.

    Ulla: Ole hyvä vaan! Nyt jää saattaisi jo kestää tassuttelua, mutta voidaan tehdä tarvittaessa jäähän reikä.

    VastaaPoista