lauantai 11. heinäkuuta 2009

Grillipizza

Onneksi sää oli perjantaina suosiollinen ja sain suunnitelmien mukaan tehtyä pizzaa pallogrillissä. Taikinan tein hyväksi todetulla ohjeella Jamie Oliverin ensimmäisestä keittokirjasta. Löysin aiemmin viikolla Eiringin kaupasta italialaisia 0-, 00- ja durumjauhoja, joita käytin pohjaan.

Pizzan tekeminen onnistui grillissä varsin helposti. Taikinaan syntyi hyvä sitko ja pohjaa oli helppo käsitellä hajottamatta. Asettelin ritilälle ohueksi kaulitun pohjan, jonka päälle levitin tomaattikastikkeen ja mozzarellan ja täytteeksi prosciuttoa ja oliiveja. Briketit olin asetellut ympyräksi grillin reunoille, jotta lämpö jakautuisi mahdollisimman tasaisesti. Paistoin pizzaa reilut kymmenen minuuttia kansi päällä.

Kypsän pizzan päälle laitoin vielä rucolaa ja basilikaa. Pohja paistui sopivan rapeaksi, mutta pysyi silti mehukkaana. Mitenkään valtavan voimakasta grilluksen aromia pizzaan ei tarttunut, mutta aavistus savuisuutta kuitenkin.

2 kommenttia:

  1. Helmee, täytyypä itsekin koittaa. Pari kysäriä. Miten "oikeat" jauhot toimivat? Tuliko jo ideoita miten parantaa/soveltaa?

    VastaaPoista
  2. Kyllä noilla jauhoilla sai ainakin tosi hyvän sitkon taikinaan eli oli helppo kaulia ohut ja pyöreä pohja, joka ei hajonnut nostellessa. Samoin ei reikiä uhannut tulla missään vaiheessa. En tiedä sitten mikä oli jauhoista kiinni ja mikä vaan sattumaa, mutta oli helpompi työstää kuin monesti muulloin.

    Ajattelin seuraavaksi kokeilla grillissä samaa ilman tomaattiakastiketta ja ehkä vain juustoa, eli enemmän leipämäistä lähestymistä.

    VastaaPoista