maanantai 10. elokuuta 2009

Suomalais-italialainen leipä

Kuten aiemmin mainitsin, löysin helsinkiläisestä herkkukaupasta italialaisia jauhoja. Pizzajauhojen lisäksi ostin sekä pastajauhoja että 00-jauhoja, jotka oli tarkoitettu "erityisesti leivontaan". Siitä, minkälaiseen leivontaan, ei tullut kaupassa juuri juteltua. Ymmärsin kuitenkin, että makeiden herkkujen leivontaan oli vielä olemassa eri jauhot.

Kotona sitten vaan pussi auki ja tutkimaan. Ensimmäinen huomioni oli, että jauho oli erittäin vaaleata, lähes valkoista. Seuraava huomioni oli, että jauho oli hyvin hyvin hienojakoista. Kokemuksesta päättelin, ettei ihan tällaisesta pelkästään voi leipää tehdä. Päätin leipoa leivän käyttämällä puolet näitä jauhoja ja puolet kokojyvävehnäjauhoa.

Hain leipäohjetta Googlesta haulla italian bread, ja valitsin suunnilleen ensimmäisen järkevän oloisen linkin. Ohje oli tavattoman pitkä ja monivaiheinen juurineen ja monine (3-4) nostatuksineen. Leipään tuli kyllä paksuhko ja rapea kuori, muttei lopputulos kokonaisuudessaan ollut ihan vaivan arvoinen. Huippuleipää on tullut tehtyä helpomminkin. Täytyy kyllä myöntää, että tuon linkin ohjeessa oleva kuva leivästä on kyllä aika herkullinen.

3 kommenttia:

 1. Mikä tuo herkkukauppa on? Täytyy mennä sinne.

  -sarkka-

  VastaaPoista
 2. Ostin nuo jauhot Eiringin kaupasta(www.eiring.fi), joka on siis Helsingin keskustassa tai itseasiassa Ullanlinnassa. Sympaattinen pikkukauppa, jossa sekä herkkuja että keittiötarvikkeita!

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkistä! :-)

  -sarkka-

  VastaaPoista