lauantai 15. toukokuuta 2010

Kesän ensimmäiset perunasalaatit

Kesän ensimmäiset uudet perunat saapuivat Mallorcalta asti ja päätyivät salaatteihin. Rehellisyyden nimissä on pakko sanoa, että potut olivat aika mauttomia.
Ensimmäinen satsi tuli syötyä fenkolin, korianterin ja savustettujen muikkujen kanssa. Salaatin pääle ripottelin ohueksi viipaloitua tuoretta valkosipulia.

Toiseen salaattiin tuli kirjaimellisesti vähän kaikkea mitä jääkaapista löytyi: kirsikkatomaatteja. oliiveja, varsiselleriä, suolakurkkuja ja goudaa. Ensimmäisenä oman pihan yrttinä mukaan pääsi ruohosipuli.

Todennäköisesti juuri tämän kaltaisia ruokia tulemme syömään läpi kesän. Ruokaisat salaatit ovat monessa mielessä hieno juttu: niistä saa vatsan täyteen, kylmä salaatti toimii helteellä, lounaaksi tehty salaatti säilyy jääkaapissa ja siitä riittää iltapalaksi, ja salaattiin voi hyödyntää vaikka mitä jämiä tarvittaessa.

Extrabonuksena sekoitus tarjoaa jokaiselle jotakin. Makuja voi yhdistellä tai napostella erikseen. Äskettäin konditionaalin oppinut alle kaksivuotiaamme teki selväksi oman suosikkihiuhaimensa: "Saisinko ottaa lisää parmesaania?"

2 kommenttia:

  1. Tätin tyttö :-) Kun oltiin lapsosenne kanssa Delizia da Perlassa, Carlo kertoi, että parmesaani on eka kiinteä ruoka, mitä Italiassa annetaan lapsille. Siinä on kuulemma niin hyvin proteiinit sun muut aineet kohdillaan. Ja maku tietysti myös!

    VastaaPoista
  2. Ei sillä tosiaankaan ole suu tuohesta. Neiti ei syö lainkaan edamia, mutta sitäkin enemmän juuri parmesaania ja vahvaa, vanhaa cheddaria.

    S:lle voisikin kokeilla tarjota ekana parmesaania, vaikkei sitä Suomen neuvoloissa varmaan paheksuttaisiinkin.

    VastaaPoista