maanantai 10. toukokuuta 2010

Grillatut täytetyt munakoisot

Kevään toisena grillattavana oli vuorossa munakoiso. Grillin jälkeen se sai täytteet sisään ja tomaattihunnun päälle. Kaksi juustoa ja tomaattikastike pitivät huolen siitä, ettei kasvisruoka taaskaan tuntunut turhan kevyeltä. Nälkä lähti!


pari munakoisoa
oliiviöljyä
nippu tuoretta basilikaa
kourallinen korppujauhoa
neljä valkosipulinkynttä
parmesaania
suolaa
mustapippuria
mozzarellaa
tomaattikastiketta

Leikkkaa munakoisot pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi, öljyä ja paista grillissä tai parilalla. Kuumenna pari ruokalusikallista oliiviöljyä pannulla ja paista hetki pilkottuja valkosipuleja ja korppujauhoa. Lisää joukkoon basilika sekä raastettu parmesaani ja mausta suolalla ja pippurilla.

Levitä munakoisoille basilikamausteseosta ja mozzarellaviipale. Kääri rullalle ja aseta vuokaan. Kaada päälle tomaattikastiketta ja paista 200 asteisessa uunissa puolesta tunnista kolmeen varttiin.

6 kommenttia:

  1. Oi, näyttääpä hyvältä! Uskotko munakoison itketykseen?

    VastaaPoista
  2. En ole asiaa kamalasti miettinyt, mutta en ehkä ihan täysin siihen usko. Toisinaan sitä tulee tehtyä, kun on ylimääräistä aikaa, mutta ihan kelpo ruokaa tulee useimmiten, vaikkei itketä.

    Jollain muulla saattaisi olla asiaan paljon analyyttisempi ja tieteelisempi vastaus ja selvitys itketyksen hyödyistä.

    VastaaPoista
  3. Enpä ole itketyksestä huomannut olevan makuun mitään vaikutusta (testasimme kerran : puolet koisosta itketettiin ja toinen puoli ei). Rullia tehdään ainakin kerran kesässä. Tänäkin kesänä on ensimmäiset jo maisteltu :-)

    VastaaPoista
  4. Hauska testi! Tuota voisi kokeilla joskus itsekin.

    VastaaPoista
  5. Muistan lukeneeni, että munakoisoja on jalostettu niin, että nykylajikkeita ei tarvitse itkettää, koska niissä ei ole enää sitä kitkerää makua joka itketyksellä joskus haluttiin poistaa. Jostain etnisistä kaupoista saattaa löytyä harvinaisempia alkuperäislajikkeita jotka ovat kitkeriä ilman itketystä. Mutta niitä supermarketista saatavia koisoja ei ole tarvinnut itketellä.

    Tietysti nestettähän siinä lähtee myös, kun koison suolaa, mutta riippunee reseptistä mikä on haluttu koostumus...

    VastaaPoista
  6. Kiitos Nelle selvennyksestä. Tämän jälkeen voin ohittaa itketyksen vielä paremmalla omallatunnolla.

    VastaaPoista