sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Kevätterveisiä Lontoosta! Osa 1

Nimenomaan keväisestä eikä kesäisestä, koska ilma oli toisinaan varsin perienglantilainen: herrasmiehen tweedtakille ja sateenvarjolle löytyi käyttöä. Vietin menneen viikon Lontoossa yhdistetyllä työ- ja huvimatkalla, jonka huviosuus painottui taas paljolti ruoan ympärille.

Matkan ehdoton helmi oli lounas Ottolenghissa, Islingtonissa, jossa olin halunnut käydä jo pidemmän aikaa. Ravintolan nimeä kantava kirja kuuluu omaan keittokirjojen TOP 5 listaani, joten odotukset olivat aika korkealla. Ravintolan konsepti on melko omintakeinen: tarjolla on useita salaatteja, lisukkeita ja lämpimiä ruokia, joista asiakas voi valita syödäkseen haluamansa määrän. Tarjoilijat kokoavat ruoat lautaselle ja tarjoilevat ne pöytään. Tavallaan kyseessä on buffet-pöydän sivistyneempi muoto.

Ravintoloissa, joita on neljä ympäri Lontoota, on panostettu sekä raaka-aineisiin että ruoan valmistamiseen. Kaikki mahdollinen tehdään alusta asti itse, suositaan luomua ja lähituottajia ja kaikella tavalla pyritään tekemään aitoa ja puhdasta ruokaa.


Jollain tapaa tämän panostuksen myös maistoi. Yksinkertaisesti ruokaa voisi kuvata maistuvaksi. Jokainen ruokalajeista oli täynnä erilaisia makuja ja mausteita. Jonkun mielestä aineksia oli ehkä käytetty liikaakin. Kokonaisuus toimi kuitenkin täydellisesti. Samoin kuin palvelu, joka oli ystävällistä ja rentoa, mutta kuitenkin sopivan huomaamatonta.

Juuri enempää mitään ravintolaa en voisi suositella! Jotain paikasta kertoo myös se, että sateisena lauantai-iltapäivänä eteisessä oli kokoajan parinkymmenen ihmisen jono, joka ulottui välillä ulos asti. Ilmiö, jota Helsingissä harvemmin näkee.

Omalta lautaseltani löytyi seuraava kattaus:

Roasted aubergine with tahini, pine nuts, roasted red peppers and coriander
Basmati, red and wild rice with sour cherries, apricot, pistachio and herbs
Spicy char-grilled broccoli with chilli and garlic
Roasted corn-fed chicken with onion, peppers, cherry tomato, oregano and parsley

(ruokalista tuli perinteisesti pyydettyä mukaan...)

2 kommenttia:

  1. Kiitos vaan terveisistä - ei yhtään tullutkaan nälkä, ei... Huikean kuuloisia annoksia. Täytyykin kesällä käyttää oman pihan sour cherries johonkin vastaavanlaiseen hässäkkään. Teillekin niitä näkyy tulevan aikamoinen määrä.

    VastaaPoista
  2. Kyllä kirsikoita tässä vaikeessa aina näyttää tulevan. Useimmiten ne on vaan mennyt ihan harakoille. Ehkä pitää kerätä ne nyt heti kun vähänkään punertavat. Onpahan sitten ainakin tosi sour!

    VastaaPoista