torstai 25. marraskuuta 2010

Pimp My Coleslaw

Banaani, Hedelmäpommi ja nyt uutuutena joka piltin suosikki: kaalinmakuinen jogurtti. Tai ehkä kuitenkin vähän aikuisempaan makuun.

Oikeasti ruoka oli tosi hyvää, ja söimme sitä koko kulhollisen. Tähän piti vaan suhtautua niin päin, että se on jogurtilla maustettu kaaliruoka lähi-itä-twistillä, eikä kaalinmakuinen jogurtti.

Ohje syntyi ihan hatusta, kun piti keksiä vaihteeksi jotain muuta kuin lammaskaalia. Pohjana oli siis coleslaw'n ohje, mutta koska jääkaapissa ei ollut majoneesia, korvasin sen ulkoisesti eniten sitä muistuttavalla aineella, joka oli maustamaton jogurtti. Seesaminsiemenet ja sumakki veivät coleslaw'n makua vähän kaakkoon.

neljännes kaali
1 dl etikkaa
2 dl vettä
muutama kokonainen valkopippuri
laakerinlehti
1-2 dl maustamatonta jogurttia
pari rkl seesaminsiemeniä
sumakkia

Leikkaa kaali pieniksi suikaleiksi veitsellä tai juustohöylällä. Kiehauta etikka, vesi, laakerinlehti ja pippuri. Kaada etikka kulhoon kaalin päälle ja anna seistä hetki. Kaada ylimääräinen neste pois. Sekoita kaalin joukkoon jogurtti, paahdetut seesaminsiemenet ja sumakki.

3 kommenttia:

  1. Oi, tää olis varmaan mun juttu. Käytitkö turkkilaista jugurttia vai ihan perus maustamatonta? Ja hei mites toi sumakki, multa ei löydy kaapista, eikös se ole sellainen vähän kirpsakka, millä korvaisit?

    VastaaPoista
  2. Tässä oli valion luomua, ihan se takia kun sitä oli jääkaapissa ;) Turkkilainen ei ehkä paksuutensa takia sekoittuisi niin hyvin.

    Sumakkia on saanut Hakaniemien hallin maustekaupasta. Se on sellaista hapanta ja vähän marjaisanmakuista. Ehkä pistäisin sitruunaa ja mustapippuria (eli sitruunapippuria...)

    VastaaPoista
  3. Okei, no ehkä sitä voisi käydä hallissa sitten, eiköhän sille muutakin käyttöä keksi. Kiitos, testiin menee viikonloppuna!

    VastaaPoista