keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Ankkaa, lientä ja nuudelia


Viime sunnuntaina neljä ankkaa päätyi pakkaseen ja kauloista kehkeytyi mitä maistuvin keitto. Valmistin liemen yön yli poreillen leivinuunissa, jossa alussa lämpötila oli noin 120 ja aamulla vajaat 100 astetta. Puolta vuorokautta tulisi tuskin muuten liemiä keitettyä, jos ei leivinuunissa liemi tulisi siinä sivussa. Taloa kun pitää lämmittää kuitenkin. 

Liemi

4 ankan kaulaa (tahi muuta luulllista ruhonosaa)
pari sipulia
pari varsiselleriä
pari porkkanaa
tuore mieto chili
laakerinlehti
2 l vettä


Laita kaikki ainekset vettä lukuunottamatta vuokaan ja paahda uunissa noin tunti. Siirrä ainekset kattilaan ja lisää vesi. Anna poreilla miedolla lämmöllä  parista tunnista puoleen vuorokauteen, riippuen vapaasta ajasta ja nälän asteesta. Siivilöi liemi ja riivi lihat irti luista.

Kiinteät 


nuudeleita
pari kananmunaa
pieni kourallinen pinaattia
sipuli ohuelti leikattuna
tuore chili hienonnettuna
pieni pala inkivääriä hienonnettuna
riivitty ankan liha
silolehtipersiljaa tai korianteria
suolaa

Kypsennä nuudelit ja keitä kananmunat. Kokoa kiinteät ainekset lautaselle ja kauho päälle kiehuvaa lientä. Mausta suolalla.


1 kommentti: