sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Viiriäisiä, luumua ja risottoa


Oli loistava sunnuntai, kun ehti tehdä kaikenlaista: talvikanalaa, hyvää ruokaa, hankkia designia ja vielä päivittää blogia. Viime aikoina aika on pitkälti kulunut ensimmäisen parissa.

Viiriäisten kanssa valmistin risottoa, johon käytin sellerin, sipulin ja porkkanan grillin kautta. Siistin ainekset sopiviksi paloiksi, valelin öljyllä, kypsensin ritilällä, ja lisäsin risoton joukkoon sopivissa väleissä - eli porkkanat ja sellerit puolessa välissä ja sipulit lopussa, kun grillistä tullessa olivat jo sopivan pehmeitä.


5 viiriäistä
suolaa ja mustapippuria
oliiviöljyä
1 rkl brandya
2 dl kanalientä
timjamia
4 luumua

Kuivaa viiriäiset ja hiero niihin suolaa ja mustapippuria. Ruskista pannulla viiriäisiä oliiviöljyssä kauttaaltaan. Lisää brandy, kanaliemi sekä timjami ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 20-30 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa lohkotut luumut. Tarkista suola


3 kommenttia:

 1. Tuosta tulee mieleen kun olin suuressa hotellissa töissä ja kun oli suuria ryhmiä syömässä niin usein oli täytettyjä viiriäisiä listalla;D

  VastaaPoista
 2. Olen huumaantunut ohjeisasi, kuvistasi, tekseistäsi ja maanläheisestä tavastasi toteuttaa ja ideoida hyvää, ravitsevaaa ruokaa. Eksyin sivullesi vahingossa ja luulen, että tämä blogi loistaa avoimena koneellani päivittäin!!! Kiitos innostuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuhannesti, Päivi, kommentistasi. Aikana, kun blogille ei tunnu löytyvän aikaa ja miettii muutenkin sen tarkotuksellisuutta, on mieltälämmittävää kuulla kirjoitelmista olleen sinulle iloa.

   Poista