keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Kanaa, nuudelia ja pihan antimia


Omasta maasta, kaikki paitsi nuudeli vieraasta. Eli jos asuisin kaupungissa, haluaisin syödä ulkona tällaista. Kun en asu, pitää tehdä itse.

Ja viime aikoina on tullut tehtyä aika paljon: vahvaa lientä, kasviksia, yrttejä ja nuudelia. Vaikka omaa perunaa olisikin tarjolla yltäkylläisesti, mausteisen ja suolaisen liemen kanssa nuudeli tuntuu jotenkin oikeammalta. Siitäkin huolimatta, ettei se ole kasvanut omassa maassa.

Chilillä ryyditetty mausteinen liemi on täydellinen syyskuun ruoka. Eli ajan, kun ei enää pysty elämään pelkällä vihreällä salaatilla, mutta luonto ei vielä anna periksi lihapadoille ja pimeneville illoille.

Liemeen keitin oman kanan luisia ruhonosia sipulin, porkkanan, varsisellerin ja mausteiden kanssa. Keittoon siivilöin liemen, riivin lihat ja lisäsin porkkanaa, sipulia ja chiliä sekä thaibasilikaa ja minttua. Ja reilusti suolaa.

2 kommenttia:

  1. Ja mites olins tuohon keittoon vielä pari soijamarinoitua munanpuolikasta? Eikös sulla oo niitä eri edustajien muniakin lähes joka lähtöön?

    VastaaPoista
  2. Tuollaista minäkin haluaisin syödä. Salaatti ei enää maistu, mutta meillä menee jo lihapatojakin :)

    VastaaPoista