keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Säilötyt sitruunat

Ensimmäisen kerran törmäsin säilöttyjen sitruunoiden ohjeeseen Lassi Päivärinnan ja Erkki Somersalon Epälineaarisessa keittokirjassa. Samankaltaisen ohjeen olen sittemmin lukenut monista Marokkon ja Lähi-idän keittiöitä käsittelevistä kirjoista.

Yksinkertaistettuna ohje menee kutakuinkin näin:

Sitruunat leikataan neljäksi lohkoksi niin, että ne jäävät kuitenkin kiinni toisiinsa. Lohkojen väliin hierotaan ruokalusikallinen suolaa sitruunaa kohti. Steriloituun lasipurkkiin laitetaan sitruunat sekä mausteeksi kokonaisia mustapippureita, korianterin siemeniä, laakerinlehteä ja kanelitanko. Purkkiin lisätään vettä ja sitruunamehua niin, että sitruunat peittyvät. Pinnalle vielä kerros oliiviöljyä, kansi kiinni ja purkki jätetään huoneenlämpöön kuukaudeksi.

Palaan asiaan kun aikaa on kulunut...

1 kommentti:

  1. Chez Malxssa kokeiltiin Jamien versiota säilösitruunoista muutama vuosi sitten. Tuli ihan sairaan hyviä! Muistaakseni jonkun kanatsydeemin kanssa ne syötiin - tungettiinko peräti kanan ahteriin tms. Tarviikin pyytää kokkia tekemään niitä taas.

    VastaaPoista