keskiviikko 1. heinäkuuta 2009

Viisimaustettua kanaa, mustapapuja ja vermiselliä wokissa

Keittiön komerossa on lojunut pitkään pussillinen kuivia mustapapuja, joita ei ole tullut käytettyä juuri ollenkaan. Jotenkin kaikki kuivat pavut tuntuvat aina vaivalloisilta tehdä, koska ne vaativat pitkää liotusta ja keittämistä. Useimmiten tuntuu myös, etteivät ne kypsy todella pehmeiksi vaikka keittäisi kuinka pitkään, vaan jäävät aika vähän koviksi. Niin kävi tälläkin kertaa. Useimmiten käytänkin kypsiä papuja, jotka toimivat paljon helpommin ja paremmin.

150g vermiselliä
2 kanan rintapalaa
3 rkl viismaustetta
pari valkosipulinkynttä
pala tuoretta inkivääriä
pari vartta kevätsipulia
tuore chili
100 g mustapapuja liotettuna ja keitettynä kypsiksi
korianteria
öljyä paistamiseen
suolaa

Kastike

limen mehu
1 rkl kalakastiketta
1 rkl seesamiöljyä
1 tl ruskeaa sokeria

Pilko kanat veitsellä jauhelihaksi eli niin pieneksi silpuksi kuin mahdollista. Mausta massa viismausteella. Keitä vermisellit kypsiksi ja jäähdytä.

Paista kanat kuumassa wokissa. Lisää valkosipuli, chili, inkivääri ja kevätsipuli, mausta suolalla ja paista hetki . Lisää mustapavut ja vermisellit ja paista, kunnes ne lämpenevät.

Annostele kahdelle lautaselle ja jaa kastike päälle. Koristele korianterilla.

2 kommenttia:

  1. Hei, löysin tänne, kun kyselin Googlen pojilta mustapavuista. Ja kiva kun löysinkin - tämä resepti menee heti kokeiluun! Mutta yksi ongelma on: olen yrittänyt vuosien ajan bongata kaupoista viismaustetta, turhaan.:( Voisitko neuvoa torvea tietämätöntä: mistä viismaustetta kannattaa kysellä? Asun pääkaupunkiseudulla.

    VastaaPoista
  2. Kiva, kun löysit tänne! Ostin viismaustetta aikaa sitten jostakin tamperelaissta etnokaupasta. Helsingissä katsastaisin ensimmäisenä Vii Voanin tai jonkun muun Hakaniemen etnokaupoista.

    VastaaPoista