sunnuntai 2. elokuuta 2009

Sherryrusinajäätelö

Parissa lempikeittokirjassani on melkein samanlaiset rusinaiset jäätelöohjeet, jotka piti nyt viimein kokeilla. Toisessa sherryn tilalla on malagaa ja aineiden suhteet vähän erilaiset, mutta henki muuten ihan samanlainen.

Tämä ensimmäinen jäätelökokeilu oli ihan positiivinen yllätys, vaikkei lopputulos ihan täydellinen ollutkaan. Maku oli kyllä mahtava, mutta jäätelön rakenteesta tuli jonkinverran hileinen. Ilmeisesti jäätelöä olisi pitänyt jäätymisvaiheessa sekoittaa ja vispata useammin ja kovempaa. Täytynee tutkia vielä lisää ohjeita, miten tehdä parasta jäätelöä ilman konetta.

75 g rusinoita
0,5 dl makeaa sherryä
2 dl kuohukermaa

3 dl punaista maitoa
puolikas kanelitanko
puolikas vaniljatanko
5 munan keltuaista
75 g sokeria

Laita rusinat likoamaan sherryyn.

Kaada kerma ja maito kattilaan, lisää joukkoon kaneli ja halkaistu vaniljatanko ja keitä liedellä juuri alle kiehumispisteen.

Vatkataan keltuaisia ja sokeria 5-10 minuuttia, kunnes seos on vaalenee ja paksuuntuu.

Nouki kaneli- ja vaniljatanko pois. Ohenna munasokerivaahtoa hiukan kermamaidolla ja sekoita ne sen jälkeen keskenään koko ajan vatkaten. Lämmitä seosta vesihauteessa tai erittäin miedolla lämmöllä, kunnes koostumus paksuuntuu, muttei ole lähellä kiehumista. Muuten lopputuloksena on sherryrusinamunakokkeli.

Kumoa kulhoon, lisää rusinat ja sherry ja jäähdytä nopeasti jäävesihauteessa. Laita kulho pakastimeen ja sekoita jäätelöä haarukalla puolen tunnin välein, jotta rakenne pysyy ilmavana.

5 kommenttia:

  1. Jaa sulla on oma fänsipänsi plokikin, mainiota! Siis uudistan kysymykseni täällä, josset ehkä kahlaa alvariinsa Pastisten kommenttilaatikkoa: mitähän Petos lautasella sanoo balsamicoista ja soijakastikkeista? Suurkiitos, jos viitsit ja ehdit vastata :-) Tämä VAIVAA minua O_O

    Sherryrusinaa söisin muuten auvona! Rommirusinaa ikävöin myös :')

    VastaaPoista
  2. Mulla oli tuo kirja lainassa kirjastosta heti kun se ilmestyi eli jo jokin aika sitten. En pysty siis tarkemmin tuosta balsamicosta muistamaan joten ei pitäisi kai sanoa mitään. Mieleeni jäi vain että perinteisinä ja aitoina myytävät modenalaiset ei suinkaan välttämättä ole sitä mitä niiden annetaan ymmärtää olevan. Tietyt luvut tuossa kirjassa oli ihan huippuja, joten kannattaa se lukea jos saat käsiisi.

    VastaaPoista
  3. Mikä hieno uusi blogituttavuus! Törmäsin tähän Fakta & Farfalle -blogin kautta ja ihmettelen miten ei ole aiemmin osunut eteen.

    Tämä jätski kuulostaa aivan mahtavalta! Olen itse ihan hulluna rommirusina-mihin-vaan, joten pitäisi ehkä kokeilla sekä tätä että rommilla. Mikä oiva tekosyy jäätelö-övereille...

    VastaaPoista
  4. Hauskaa, että löysit blogiini!

    Tuo sherryrusinajäätelö oli kyllä tosi onnistunut. Parempi kuin sen jälkeen tekemäni minttujäätelö.

    Harmi kun vallitseva sää ei oikein innosta kokeilemaan uusia jäätelöjä.

    VastaaPoista
  5. moi ari porista kokeilen heti moi

    VastaaPoista