sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Porsaan filee ja muhennetut valkopavut

Vakaana aikomuksenani ja suunnitelmanani oli tehdä lauantaina maidossa kypsennettyä porsasta tähän tapaan. Samankaltaisen ohjeen muistan lukeneeni jostakin Jamie Oliverin monista keittokirjoista. Aikomukseksi jäi.

Lähdimme nimittäin aamulla synnyttämään toista tytärtämme, joka syntyikin pian ja voi onneksi hyvin. Huomenna talossa on siis taas yksi suu enemmän ruokittavana.

Illalla sairaalasta palattuani en ryhtynyt enää valmistamaan pitkään haudutettavavaa ruokaa vaan porsaasta piti keksiä pikainen yöpala. Ruoan idea tuli näkemästäni Nigella Lawsonin tv-ohjelmasta, jossa hän valmisti jotakuinkin tämänkaltaisen ruoan.

Varsinkin valkopapumuhennos oli yksinkertaisuudessaan vastaanpanematon lisuke. Sitä tulee varmasti kokeiltua uudestaan jonkin muun kanssa. Myös sitruunaliemi toimi hyvin possun kanssa. Ei mitään turhaa vaan yksinkertaisia makuja.

Lähitulevaisuus lienee ruoanlaiton osalta aika hiljaista. Tai paremminkin tulen keskittymään vartissa valmistuviin ja yhdellä kädellä tehtiviin sapuskoihin. Koetan silti postailla, jos tältä saralta jotain merkityksellistä tulee vastaan.


pala porsaan fileetä
suolaa
mustapippuria
sitruuna
purkki valkopapuja
pari valkosipulin kynttä
tuore punainen chili
oliiviöljyä

Leikkaa fileen pituussuunnassa halki ja nuijin palat hiukan ohuemmiksi pihveiksi ja mausta reippaasti suolalla ja mustapippurilla. Paista öljyssä kuumalla paistinpannulla.

Kuumenna samaan aikaan oliiviöljyä kasarissa. Raasta öljyyn pari valkosipulinkynttä, tuore punaisen chilin ja yhden sitruunan kuori. Paista kevyesti ja kaada mukaan purkillinen huudeltuja valkopapuja. Anna papujen kuumentua kunnoslla.

Purista joukkoon hiukan sitruunamehua ja murskaa pavut puulastalla kasarin seinämää vasten, jotta syntyy karkea muhennos.

Nosta fileet lautaselle ja puristin pannulle loput mehut sitruunan puolikkaista. Kiehauta nopeasti kastikkeen kokoon ja lusikoi lihojen päälle.

5 kommenttia:

  1. oi oi miten ihania uutisia! tuhannesti onnea teidän koko perheelle! tämä oli ehkä kaikkein paras syy keksiä jotain nopsempaa :).

    VastaaPoista
  2. Käly kiittää uudesta siskontytöstä :-) Ja kiitos myös papulisukevinkistä.

    VastaaPoista
  3. Hei onneksi olkoon! Possuresepti odottaa kyllä teitä blogissa sitten kun sen aika koittaa ;) Kiva kuulla että kaikki meni hyvin!:)

    VastaaPoista
  4. Valtavat onnittelut uudesta perheenjàsenestà! :)


    ja suurkiitokset upeasta ruokablogista!

    VastaaPoista
  5. Kiitos kaikille! Nyt ollaan jo kaikki kotona ja jännitetään ekaa yötä...

    VastaaPoista