keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Mantelikvittenkakku

Leipomukseni näyttävät noudattavat samaa kaavaa kuin ennenkin: kakut on ihan syötäviä, mutta eivät jostain syystä näytä yhtään samoilta kuin ruokakirjan kuvissa.

Kuten vähän aikaa sitten tekemäni aprikoosisuklaakakku, tämäkin on peräisin Moro The Cookbook -keittokirjasta. Pohja, joka oli aika vähällä palaa esipaistossa, on tehty tismalleen samalla ohjeella. Paistoajan ja -lämpötilan kanssa kannattaa olla tarkkana.

Alkuperäisessä ohjeessa kakun täytteeksi käytettiin membrilloa eli kvittentahnaa. Korvasin tahnan kvittenhillolla, joka oli varmastikin makeampaa ja vetisempää kuin tuo tahna. Muita aineksia olivat 230g manteleita, yhden sitruunan kuori, puolikkaan sitruuan mehu, makeaa sherryä ja reilusti kanelia. Ainekset sekoitettiin sokeri-voi-munavaahtoon ja kaadettiin pohjan päälle.

Lopputulos oli herkullinen, joskin aavistuksen liian makea. Kokonaiset mantelit pehmenivät paistossa sopivasti ja kaneli toi mukaan lämpöä. Kakku toimi parhaiten vahvan mustan teen kanssa nautittuna.

2 kommenttia:

  1. Ja taas sä käytät kaikkia mun herkkujani: kvitteniä, mantelia ja sherryä :-D Mistä löysit kvittenihilloa?

    VastaaPoista
  2. Sulla on Ulla hyvä maku! Kvittenhilloa löysin Hakaniemen kauppahallin DeliDeli kaupasta. Ihan hyvää hilloa vaikkakin liian makeaa, kuten hillot makuuni yleensäkin.

    http://www.delideli.fi/

    VastaaPoista